Karé s letnou zeleninou a bulgurom
Potrebujeme:
1 kg bravčové karé · 250 ml pochúťková smotana · 1 PL korenia ŠPAJZKA Kebab · 1 ČL ŠPAJZKA soľ Himalájska · 2 PL obyčajná horčica · ½ ČL mleté ŠPAJZKA Farebné korenie · 3 PL olej
Postup:
Mäso nakrájame na plátky hrubé cca 1 cm, naklepeme, osolíme a okoreníme. Pochúťkovú smotanu zmiešame s korením ŠPAJZKA Kebab a natrieme ňou plátky mäsa, ktoré následne poukladáme do misy na seba a dáme odležať do chladničky minimálne na 3 hodiny, ideálne do druhého dňa.
Plátky mäsa prudko osmažíme z obidvoch strán na oleji, podlejeme horúcou vodou a dusíme do mäkka.
Potrebujeme:
1 ks väčšia cibuľa · 1 menší pór · 1 strúčik cesnaku · 1 menšia cuketa · 1 mrkva · 10 ks šampiňónov · 2 ks papriky · 10 ks cherry paradajok · 1ČL ŠPAJZKA soľ Himalájska · ½ ČL mleté ŠPAJZKA Farebné korenie · 2 ČL sójovej omáčky · 2 PL kečupu
Postup:
Do výpeku vložíme na drobno nakrájanú cibuľu, pór a cesnak, ktoré jemne osmahneme. Pridáme na kocky nakrájanú mrkvu, cuketu, papriku a na polku nakrájané šampiňóny a paradajky. Spolu zeleninu dusíme do mäkka, potom pridáme soľ, korenie, sójovú omáčku a kečup.
Mäso s dusenou zeleninou podávame s Bulgurom ŠPAJZKA.
Prajeme vám dobrú chuť. 🙂
Ingrediencie na recept spomínané v článku nájdete v ŠPAJZKE v Senci, prípadne po dohode aj v ŠPAJZKE Trnava, v ŠPAJZKE Rovinka, v ŠPAJZKE Modra alebo aj v ŠPAJZKE Banská Bystrica.