Znojemské karé s opekanými zemiakmi_recept.

Znojemské karé s opekanými zemiakmi

Potrebujeme:

1 kg bravčové karé · 250 ml pochúťková smotana · 250 ml smotana na šľahanie · 1 PL korenia ŠPAJZKA Krkovička · 1 ČL soľ Himalájska jemná · 2 PL obyčajná horčica · ½ ČL ŠPAJZKA Farebné korenie (pomlieť v mlynčeku) · 3 PL olej · 10 plátkov bravčovej šunky · 150-200 g syr Eidam · sterilizované uhorky

Postup:

Mäso nakrájame na plátky hrubé cca 1 cm, naklepeme, osolíme a okoreníme. Pochúťkovú smotanu zmiešame s korením ŠPAJZKA Krkovička a natrieme ňou plátky mäsa, ktoré následne poukladáme do misy na seba a dáme odležať do chladničky minimálne na 3 hodiny, ideálne do druhého dňa.

Plátky mäsa prudko osmažíme z obidvoch strán na oleji. Na plech, ktorý vyložíme papierom na pečenie, poukladáme plátky mäsa, ktoré potrieme horčicou, zakryjeme plátkom šunky, na ktorý položíme vrstvu na úzke pásiky nastrúhaných uhoriek a syru, a nakoniec polejeme šľahačkovou smotanou.

Plech s takto pripraveným mäsom vložíme do zohriatej rúry a pri teplote 170°C pečieme cca 1 hodinu. Podávame s opekanými zemiakmi.

Prajeme vám dobrú chuť. 🙂

Ingrediencie na recept spomínané v článku nájdete v ŠPAJZKE v Senci, prípadne po dohode aj v ŠPAJZKE Trnava, v ŠPAJZKE Rovinka, v ŠPAJZKE Modra alebo aj v ŠPAJZKE Banská Bystrica.